Friday, December 11, 2015

PAS MENGHAMPIRI DI TEPIAN LUBANG YG SAMA DI KALI YANG KE DUA

OLEH : JAMALUDIN MD.ISA
Penulis Bebas
jamalmd09@yahoo.com


AWAS! AWAS!AWAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingatan saya kepada ahli-ahli PAS, para perwakilan, para aktivis dan pejuang yang masih setia dan istiqamah untuk terus bersama PAS anda hendaklah lebih berhati-hati. Tanpa tuan/puan sedar kini sudah berada di tepian lubang yang sama yang pernah tuan/puan jatuh ke dalam perangkap UMNO. Sejarah itu jangan dilupai sekalipun ia dibelai dengan pelbagai igauan dan mimpian.

Anda semua harus takut dan gerun. Saya mengikuti riak-riak gelombang kecil proses doktrin kerjasama PAS-UMNO(Melayu/Islam) sejak tahun 2008. Selepas PRU 2008 riak kecil isu kerjasama kerajaan UMNO-PAS(UG) di negeri Perak dan Selangor sekalipun tidak jadi kenyataan tetapi ia memberi satu impak lukaan dan koyokan besar, malah amat menyakitkan lagi pedih sekali selepas muktamar ke 61. Satu penomena atau insiden yang tidak barang sesiapa pun ahli-ahli PAS  sukainya.

Gelombang besar kerjasama UMNO-PAS tidak dapat disembunyikan lagi selepas muktamar ke 61, 2015 di Kuala Selangor. Sebelum dan sesudah muktamar itu. Perang kecil, kemudian  besar dalam bahtera PAS tidak terelak lagi. Usaha kuat dan besar bagi menjatuh keseluruhan momen pemimpim pro profesional dalam PAS terpaksa di lakukan oleh puak pro- ulama dari kem mullah Rusila terbongkar. Siri pembunuhan krekter pollitik(character assassination) darahnya merah membasahi pentas muktamar PAS Kuala Selangor.

Pembuhuhan itu di lakukan menjadi urutan peristiwa yang sedang ditayangkan kepada semua ahli-ahli PAS. Sejarah tidak dapat dilindungi dan dibohongi. Cuma ia menguji sejauh mana kecekapan dan kebijaksanaan ahli-ahli PAS menilainya. Salam PAS sudah di jawab UMNO. Ini tentu sekali ia mengundang satu perkahbaran gembira buat Tuang Peresideng PAS dan Mursidul AMnya. Bagaikan orang mengantuk disarungkan bental, pucuk dicita ulam mendatang. Kerinduan betapa terlalu lama ia amat  menyakitkan sekali.

Kalau sebelum ini PAS menghulukan salam manisnya kepada UMNO tidak apa-apa respon. Kini Datuk Tuang Presiden cukup memuji  PM, katanya PM ada kelemahan tetapi tidak penyelewengan. Jika PM melakukan penyelewengan sila bawakan saksi. Mursidul AMnya pula pernah menyatakan PM mana mungkin berbuat demikan, tidak masul akal. Wang 2.6 bilion seperti dakwaan WSJ tidak benar dan tidak masuk akal sama sekali. PM tidak akan berbuat demikian. Tiba-tiba PAS menyatakan mereka masuk politik dan berpilihanraya bukan bertujuan hendak menang, biarkan mereka kalah, kerana mereka mencari pintu syurga dan sang bidadari. Hj Hadi istihar tidak mahu lagi ke Puterajaya. Mereka hendak pergi jauh lagi iaitu ke syurga. Mereka sedia rela melayari bahtera mereka biar 1000 tahun lagi malah hingga sampai kaimat.

Presideng PAS pernah menyatakan mereka tidak mahu menumpangi bas exspress tajaan Pakatan Harapan ke Putrajaya, kerana dikatakan takut tersesat jalan. Hendak ke Puterajaya tetapi pemandunya menuju ke arah lain. Maknanya PAS nak ke Putrajaya kalau bersama dengan bas exspress (konsortiun biru). Seterusnya PAS pamirkan wajahnya yang sebenar. Kata Hadi mereka hendak menjadi pembangkang yang menerang dan bukan menyerang. Tidak perlu berdemonstrasi lagi kerana ia akan menguntungkan pihak lain.

Apa pun kini salam risikan PAS sudah dijawab PM, UMNO bersedia untuk bersama PAS. Saya percaya pemimpin akan berlakon lagi untuk mengerlirukan pemikiran ahli parti yang tulus iklas dan WALA membabi buta. Mereka akan menyakinkan ahli-ahli akar umbi "grass-root" sehingga doktrin mereka dapat diterima ahli parti. Gerakan ke arah itu akan terus dilakukan sehinggalah ahli-ahli PAS menjadi alpa dan jinak kemudian terus mabuk untuk bersenggama dengan UMNO dan akhirnya mereka berkhawin.

Ketika itu seluruh ahli PAS tidak akan membantah lagi. Percayalah, bilamana selepas ini akan keluarlah ayat-ayat fatwa mengatakan bahasanya berkerjasama dengan UMNO itu sah. Malah sekiranya PAS bersatu dengan UMNO amat dituntuti oleh syariat. Apa agaknya apabila Tuang Presideng dan Mursidul Am PAS mengeluarkan fatwa-fatwa seperti itu?. Barang sesiapa daripada ahli-ahli PAS membantah mereka di hukum sebagai tidak "WALA", hukumnya mungkin menjadi pengkhainat.


Tidak apa yang boleh saya ungkapkan lagi kepada sahabat-sahabat saya ahli PAS. Terserahlah kamu, istiqamahlah kamu. Dan jika pempimpin kamu kata berkerjasamalah PAS-UMNO, maka takbirlah kamu allahuakhbar......Saya rindu menanti PAS bersanding dengan UMNO. Hj Hadi dan Harun Din jangan tunggu lama-lama, jawablah salam yang dihulurkan PM itu. Bersandinglah Hj Hadi dengan Najib....................Selamat berjaya PAS.No comments: