Saturday, March 27, 2010

PERKASA PERJUANGKAN MARUAH BANGSA/AGAMA ATAU ALAT POLITIK UMNO??OLEH : JAMALUDIN BIN MD.ISA(Penulis Bebas)

KITA sebenarnya tiada tahu ke mana matlamat hendak dituju oleh PERKASA yang diterajui Ibrahim Ali. Antara NGO Melayu yang hendak memperjuangkan agenda Melayu/Islam kononnya. Saya tiada nampak apa-apa baik Melayu ataupun Islam yang mahu diperjuangkan mereka. Malah lebih babrok lagi apa yang diperjuangkan hanyalah menentang Anwar Ibrahim semata-mata.

Menyerang Anwar, buat pelbagai report Polis, apakah itu memperjuangkan agenda Melayu/Islam atas nama PERKASA? Teriak, menjerit serta melolong ke sama ke mari, kemudian serang Anwar. Apa motifnya ini?

Kalau setakat hendak menyerang Anwar, jangan berselindung di sebalik agenda Melayu/Islam. Terang dan jelas agenda PERKASA untuk menentang Anwar dan menyokong Najib. Ini semuanya rencana Ibrahim yang kemaruk untuk kembali ke pangkuan UMNO. Sesudah dipecat dan mengemis di kaki lima PAS dan disangka baik oleh Tok Guru Aziz, bertempik sorak dalam pentas ceramah PAS. Inilah wajah manusia bernama Ibrahim Ali.

Apa yang dipertontonkan kepada kita sekarang turut memperlihatkan betapa Ibrahim Ali semakin syok kepada UMNO, tiada salah beliau ketagihkan UMNO, memangnya dia dari lubuk UMNO. Itu bukannya persoalan kita. Kita persoalkan kerana perangainya bukan ganjil tapi pelik sekali.

Menentang Anwar habis-habisan sekadar mahu menunjuk simpati kepada Najib. Mudah-mudahan boleh diterima semula ke dalam UMNO. Saya fikir kalaulah Ibrahim Ali, cerdik dan panjang akal , gandingkanlah kekuatan bersama-sama dengan Anwar. Apa salahnya kalau ini pilihan anda? sebaliknya memperhidupkan pelbagai tuduhan terhadap Anwar. Cukaplah pihak kerajaan mempelbagaikan fitnah serta tidakan zalim terhadap penasihat PKR itu. PERKASA turut tambah semangkuk, tidak tahukah hendak merangka agenda perjuangan Melayu/Islam?Ashik-ashik mahu menuduh Anwar sebagai pengkhainat bangsa, apa yang Anwar buat merosakkan orang Melayu? Berapa banyakkah hak-hak orang Melayu telah dikhainati oleh Anwar, cuba PERKASA turunkan bukti dan faktanya untuk kita semak dan nilai apa yang dikatakan kejahatan Anwar itu?

Terlalu cepat bertindak buat report politik, kebenaran entah ke mana? Sdr Zahrin buat dakwaan di Parlimen, PERKASA turut buat report Polis. Biarkan polis buat siasatan dulu ekoran kenyataan Zahrin di Parlimen tempuh hari, itu hanya kenyataan Zahrin? belum tentu benar ata tidak. Bila bab Anwar cukup cepat bertindak seseolah mahu menjatuhkan hukuman beliau bersalah. Apakah ini gambaran wadah perjuangan PERKASA?

Akhir sekali saya minta Sdr Ibrahim Ali tinggalah PERKASA dan agenda Melayu/Islam, bantulah Anwar bersama PKR kalaulah anda mempunyai keinginan dan cita-cita besar dalam politik. Percayalah kata-kata saya anda tidak mungkin mendapati apa-apa lagi yang ada dalam UMNO, kecuali ............rujuk apa yang diperkatakan oleh Sdr Saifudin Nasution yang gamat dalam dewan baru-baru ini. Habuan sempama itu tiadalah dinafikan anda akan memperolihi nikmatnya. Tinggalah PERKASA dan seratai Pakatan Rakyat. Bebas tiada akan membawa anda ke mana-mana???

1 comment:

good think enjoy life said...

it is good site.
http://alwayright-enjoylife.blogspot.com/